urbanistički razvoj

Vinkovački SDP predstavio komunalni i ekološki program

Damir Rimac (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
18.02.2013.
u 11:26

Tomislav Dujmić predstavio je niz novih ideja i razmišljanja kako i u kojem smjeru bi trebalo ići uređenje grada pa je spomenuo izgradnju sajma, zatvorene gradske tržnice, obnova parkova...

Predsjednik savjeta za komunalna pitanja vinkovačkog SDP-a, Tomislav Dujmić predstavio je niz novih ideja i razmišljanja kako i u kojem smjeru bi trebalo ići uređenje grada pa je spomenuo izgradnju sajma, zatvorene gradske tržnice, obnova parkova, uređenje mjesta gdje bi se odvijala urbana događanja, obnovu vrtića i škola i izgradnju modernih dječjih igrališta u svakom gradskom mjesnom odboru. Prefdstavio je i planove za nastavak izgradnje vinkovačke obilaznice i nadvožnjaka prema naselju Borinci.

- Ovaj program smo zamislili tako da omogući podjednak urbanistički razvoj svih djelova grada, u skladu s tim odlučni smo decentralizirati dio sredstava za izgradnju infrastrukture prema mjesnim odborima, tako da se na što neposrednijoj razini donose odluke. Drugim riječima, predstavnici građana u MO sada će odlučivati kako će se novac građana koristiti – rekao je Tomislav Dujmić, a Berislav Parat, predsjednik ekološkog foruma predstavio je projekte izgradnje biciklističkih staza i popularizacije biciklizma, postavljanja ekoloških žarulja u javnoj rasvjeti i rasvjeti unutar ureda državne uprave gdje se na godišnjoj razini uštedi 500 .000 kuna, te projekte izgradnje ekološki obnovljivih izvora energije kao što su solarni paneli.

- Naša vizija je značajno povećati sredstva za izgradnju i unapređenje komunalne infrastrukture. Osnovni problem Vinkovaca je neracionalno trošenje novaca na ono što se naziva održavanje komunalne infrastrukture gdje odlazi oko 25 -30 milijuna kuna, dok se na izgradnju odnosi samo 5 – 6 milijuna. Ovi omjeri moraju biti približno jednaki! S druge strane, grad Vinkovci na sanaciju gubitaka poduzeća u svojem vlasništvu godišnje baci u vjetar 5-6 milijuna kuna. Mi ova sredstva vidimo kao dodatne investicije u izgradnju infrastrukture - rekao je Damir Rimac kandidat za vinkovačkog gradonačelnika koalicije SDP-HSU.  

>> Vinkovci: Koalicija SDP-HSU predstavila gospodarski program

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mmelcic
mmelcic
17:40 18.02.2013.

Biciklističke staze! Sjećam se da su Vinkovci nekad bili grad u koje su svi baš svi imali i vozili bicikle!

VI
Vinkovčanin
21:31 18.02.2013.

U Vinkovcima je vrijeme da vlast preuzme HDSSB koji je u Vukovarsko-Srijemskoj županiji narastao na oko 5500 članova. Tek onda će grad i županija krenuti putem oporavka, jer HDSSB se bori za Slavoniju za razliku od bande iz SDP=HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije